[O2] Wnętrze Variety grey

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mr.kocur
    Classic
    • 2012
    • 1

współczuje...

oj uszczupli niezle twoja kieszen... z 5k strzelam...
  • macquaiers
    Classic
    • 2011
    • 1

Witam,

przymierzam się do O2. Bardzo podoba mi się wnętrze variety grey a konkretnie jasnoszare wykończenie kokpitu i drzwi.

Moja żona studzi jednak moje zapały, twierdząc, że będą problemy z utrzymaniem czystości w porównaniu z wnętrzem onyx (tzn. wszelkie zabrudzenia będą zdecydowanie bardziej widoczne.

W związku z tym mam pytanie do właścicieli sauta z takim wnętrzem: jak to jest z utrzymaniem czystości na tym jasnym plastiku? Czy łatwo jest wyczyścić plastiki drzwi, które często się przecież brudzą przy wsiadaniu / wysiadaniu?

Pozdrawiam

macquaiers

[ Dodano: Sro 27 Kwi, 11 09:52 ]
    Czyżby nikt nie miał w takiej wersji :?:
    Octavia już zamówiona!

Komentarz

• kurczak1985
      Rider
      • 2009
      • 300

a ma ktoś real foto tego wnętrza? przeszukałem całe forum i nie ma ani jednego zdjęcia jak to wygląda w rzeczywistości...

Komentarz

• Marianek78
        Classic
        • 2010
        • 22

Zamieszczone przez kurczak1985
        a ma ktoś real foto tego wnętrza? przeszukałem całe forum i nie ma ani jednego zdjęcia jak to wygląda w rzeczywistości...
        Dołączam się do pytania kolegi, gdyż właśnie mam zamówioną OII FL z taką kolorystyką wnętrza i także mnie ciekawi jak to wygląda w real.
        Może ktoś kto posiada takie wnętrze by się wypowiedział, jakieś fotki, jak jest z utrzymaniem, jakieś porady :lol: mile widziane dla przyszłego nabywcy :szeroki_usmiech

Komentarz

• micho_m
          Rider
          • 2011
          • 528
          • Octavia III (5E3)
          • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja mam takie wnetrze, wiec slabo szukaliscie. Poza mna jeszcze kilka zdjec widzialem na forum. Mozecie zobaczyc u mnie w temacie o samochodzie zdjecia.

Teraz strona praktyczna, przez pol roku nie czyscilem ani razu, po ok 1,5 m-ca od zakupu pojawily sie pierwsze slady, z tym ze ja czesto w lecie w koszulce po robocie wsiadalem i nie "uwazalem" na to. Ostatnio jak sprzatalem w aucie to przetarlem to aktywna pianka Wurtha do tapicerki i nie ma sladu. Zeby bylo idealnie to w moim przypadku musialbym co ok 2 m-ce przetrzec boczek w tym miejscu.

Ja na pewno zdecydowanie polecam i uwazam ze utrzymanie w czystosci nie sprawia problemu
          Budowa domów energooszczędnych, szkieletowych
          www.nawmar.pl

Komentarz

• bartek3
            Classic
            • 2011
            • 1

Ja na pewno zdecydowanie polecam i uwazam ze utrzymanie w czystosci nie sprawia problemu
            Też jestem szczęśliwym posiadaczem wspomnianego wnętrza, również od pół roku i w zasadzie nie mam żadnych problemów z utrzymaniem (o dziwo). Jedyne o czym trzeba pamiętać (o czym wspomniał micho_m) to żeby nie opierać gołej ręki na podpórce w drzwiach. Jasne wnętrze moim zdaniem fajnie ożywia autko w środku. Generalnie również polecam, zwłaszcza tym dla których "elegancka czerń" jest nieco zbyt monotonna .

Komentarz

• Zorr
              RS
              • 2011
              • 2110

macquaiers,
              pragnę dodać, iż to właśnie na czarnym widać najbardziej zabrudzenia, poza tym możliwości czyszczenia zależą głównie od materiału elementu czyszczonego a nie od koloru.

Szkoda że do wersji Elegance nie dawali takiego wnętrza, bo też go chciałem, teraz nie pozostaje nic innego jak zrobić sobie skórzane
              Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
              Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem

Komentarz

• Marianek78
                Classic
                • 2010
                • 22

Zamieszczone przez micho_m
                Ja mam takie wnetrze, wiec slabo szukaliscie. Poza mna jeszcze kilka zdjec widzialem na forum. Mozecie zobaczyc u mnie w temacie o samochodzie zdjecia.

Teraz strona praktyczna, przez pol roku nie czyscilem ani razu, po ok 1,5 m-ca od zakupu pojawily sie pierwsze slady, z tym ze ja czesto w lecie w koszulce po robocie wsiadalem i nie "uwazalem" na to. Ostatnio jak sprzatalem w aucie to przetarlem to aktywna pianka Wurtha do tapicerki i nie ma sladu. Zeby bylo idealnie to w moim przypadku musialbym co ok 2 m-ce przetrzec boczek w tym miejscu.

micho_m rzeczywiście, jak można było nie zauważyć tak fajnego autka.
                Powiem, że fajnie to wygląda i nie spodziewałem się aż tak fajnego efektu.
                Z góry dzięki za rady i jak czytam, kamień z serca.....będzie fajny środek :szeroki_usmiech

Komentarz

• Biszczu
                  RS
                  • 2011
                  • 5567

Czasami się zastanawiam czy google jest ogólnodostępne :diabelski_usmiech

a i opcja szukaj działa na OCP bez zarzutu :szeroki_usmiech

autko z OCP
                  "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

• przemo9
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 228
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

Ja mam shadow ivory (taki jasny beż) i powiem tak: myślałem że będzie gorzej....
                    Ale :
                    nie mamy psa ,
                    nie mamy małych dzieci
                    mieszkamy w mieście

ale trzeba sie pilnować (np unikać zabłoconych parkingów ) i pilnować innych użytkowników - głównie pasażerów :twisted:

odkurzanie wnętrza co 4-8 tyg jak do tej pory wystarczały dwie tury odkurzacza na myjni samoobsługowej
                    auto przejechało ok 53 kkm w ciagu 2 lat i wnętrz nie jest zupełnie jak z salonu.
                    Bagażnik jest na szczęscie wyłożony zwykłą szarą wykładziną.
                    O II fl kombi elegance

Komentarz

Pracuję...